Ondersteuning van digitale transformatie op de moderne werkplek

Digitale transformatie is al langer een trend in de bedrijfswereld, maar sinds de wereldwijde corona pandemie komen digitale veranderingen op de werkplek nog meer in het licht te staan. Bedrijven proberen en testen nieuwe digitale tools processen om teamgenoten op afstand beter te kunnen ondersteunen. De term ‘digitale transformatie’ is een breed begrip, maar in de kern is digitale transformatie de inzet van technologie om de manier waarop mensen binnen een organisatie werken te veranderen om de efficiëntie te stroomlijnen.

Hybride of remote werken

Naar verwachting verwachting zullen steeds meer kantoren de deuren openen in de nabije toekomst, nu de vaccinatiecampagne op volle toeren is. Sommige bedrijven kiezen ervoor om hybride of volledig remote te gaan werken. Andere bedrijven zoals bijvoorbeeld Apple en Facebook zijn van plan om snel weer teams terug te brengen naar haar fysieke kantoren.

Het is daarom een belangrijk moment om te beoordelen hoe de werkplek moet veranderen en welke rol daarin is weggelegd voor technologie. Veel directieteams zijn al maanden bezig met de voorbereidingen voor deze terugkeer naar het kantoor, terwijl andere nog bezig zijn met het ontwikkelen van plannen. Ongeacht de timing blijft de vraag hoe het kantoor zelf zal moeten veranderen een belangrijke overweging. De vergaderzalen en -ruimtes waar werknemers naar terugkeren, moeten er heel anders uitzien dan de ruimtes die ze hebben verlaten.

Interactieve presentatieschermen

Interactieve presentatieschermen in vergaderruimtes kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat teams nauwer met elkaar samenwerken. Tijd doorbrengen met collega’s staat sinds de corona pandemie dan ook hoog op het verlanglijstje van de werknemer. Volgens een onderzoek van Microsoft naar hybride werk, snakt meer dan 65 procent van de ondervraagden naar meer persoonlijke tijd met hun teams om samen te werken.

Hoewel de optie om op afstand te werken voor veel bedrijven nog steeds zal bestaan (net als vóór de pandemie), blijft persoonlijke samenwerking het voordeel dat werknemers het meest missen van het kantoor. De nieuwe werkplek vereist een digital-first onderneming die naadloos de manier ondersteunt waarop teams werken, elkaar ontmoeten en contact houden – overal vandaan.